Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Rahat:450vr Hoidokit:Madde ja Romeo Varusteet: Omat: Madde: Satula Suitset Pinkki riimu Pinkki riimun naru Musta pinkit harjat ja harja boksi

Romeo: Satula Suitset Sininen Riimun-Naru Sininen riimu Sinimustat harjat ja harja boksi.
Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Marika

11.03.2018 10:24
Mä lähdin katsomaan millainen hoitsu Likka olisi, kun en ollut sitä vielä kerennyt hoitamaan. Ulkona satoi aika paljon lunta, mutta se ei haitannut mua. Noin vartin päästä olinkin jo tallilla. Etsin Likan tarhan, joka onneksi löytyi nopeasti. Minulla nimittäin oli vähän kiire. Laitoin tammalle riimun ja talutin puokin talliin. Likka oli vähän kiukkuisella päällä, mutta täytyi vain pysyä määrätietoisena.
Hain Likan harjat, mistäs muualtakaan kuin satulahuoneesta. Aloitin harjaamisen, josta Likka ei ilmeisimmin pitänyt. Se luimi ja kuopi, ja yritti näykkäistä. Komensin hevosta niin se oli vähän aikaa kiltisti.
-No, mites Likan kanssa menee? Eerika tuli kysymään.
-Ihan hyvin kai, sanoin.
-Kannattaa rapsuttaa sitä kaulasta ja säästä, niin se käyttäytyy paremmin, Eerika neuvoi.
Noudatin neuvoa, jonka jälkeen hoitaminen sujuikin hyvin. Likka nosti kaviot hyvin niin sain kaviotkin puhdistettua. Mulla ei ollut aikaa ratsastaa, mutta ajattelin käydä vähän juoksuttamassa Likkaa. Laitoin sille juoksutusvarusteet ja sitten lähdettiin maneesiin. Maneesissa ohjasin Likan isolle ympyrälle. Sillä olikin aika paljon virtaa, joten juoksutus tekisi varmasti hyvää. Parin minuutin alkukäyntien jälkeen aloin ottaa siirtymisiä raviin ja laukkaan. Likka reagoi käskyihin nopeasti. Taisi siinä pari pukkiakin lentää kun tamma oli niin täynnä energiaa. Juoksutin hevosta noin 20 minuuttia ja sitten lähdettiin takaisin talliin. Kun olin ottanut Likalta varusteet pois, laitoin ruuat Likalle ja tietysti myös muille hoitsuilleni. Sitten pitikin jo kiirehtiä kotiin.

Tuli tällä kertaa vähän lyhyempi tarina kun on vähän kiire

Vastaus:

70vr

Nimi: Marika

24.02.2018 11:32
En ollut ehtinyt tallille muutamaan päivään koulun takia, mutta nyt mä olin taas menossa kohti Eerikan ratsutilaa. Mietin mitähän mun hoitsulle kuuluu. No, kohtahan se selviäisi! :)
Tänään olikin ihan kunnolla pakkasta, -25! Onneksi minulla oli paksut toppavaatteet päällä. Kävelin tallin ovista sisään ja harpoin käytävällä kohti Madden karsinaa. Matkalla huomasin, että tallille oli ilmestynyt uusia hevosia, joita en ollut ennen nähnyt. Huomioni kiinnittyi suurikokoiseen, rautiaaseen puoliveriseen.
-Kukas sä olet? sanoin hiljaa ja tuijotin hevosta. "Romeo", luki karsinan nimikyltissä. Siinä oli kyllä hieno hevonen. Päätin kuitenkin mennä nyt hakemaan Madden sisälle. Otin tamman pinkin riimun ja riimunnarun ja kävelin tarhoille.
Pian olin taas tallissa, tällä kertaa Madde mukanani. Päästin hevosen karsinaansa ja menin mittaamaan sille päiväruuat. Se sai paljon heinää ja vähän kauraa. Annoin ruuat sille ja sillä välin kun se söi, ajattelin pestä varusteet. Satulahuoneessa törmäsin Eerikaan.
-Ai hei taas, hän sanoi hymyillen.
-Hei! Ootko menossa ratsastamaan? kysyin.
-Joo. Ajattelin mennä tekemään pienen koulu treenin Romeolla, Eerika vastasi.
-Romeolla? Se on uusi hevonen täällä niinhän?
-Niin?
-Ja sillä ei ole hoitajaa vielä?
-Ei.
-Saanko mä sen?
Hiljaisuus täytti huoneen, mutta onneksi Eerika vastasi pian.
-No, saathan sä sen, hän sanoi. -Jos haluat voit auttaa minua laittamaan sen ratsastuskuntoon niin pääset ehkä itsekin käymään satulassa!
Nyökkäsin. Totta kai minä auttaisin! Olin innoissani uudesta hoitsustani, mutta en tietenkään unohtaisi Maddea. Hain Romeon harjat ja aloin harjaamaan komeaa oripoikaa. Huomasin heti, että kyseessä oli hyvin kiltti hevonen. Harjaaminen onnistui hyvin, samoin kavioiden puhdistus. Varustaessakaan ei ilmennyt ongelmia. Mä taputin Romeota pari kertaa kaulalle ja odotin Eerikaa. Pian hän tuli, joten pääsimme lähtemään maneesille.
Eerika ratsasti Romeolla ensin, mutta minäkin pääsisin sitten hieman testaamaan hoitsuani selästä käsin. Huomasin jo alussa Romeon kankeuden.
-Kouluratsastus ei ole tämän hevosen vahvuus, Eerika tokaisi. -Mutta odotas kun näet sen esteillä! Niillä se on aivan mahtava.
Seurasin kun Eerika ravaili Romeolla ja taivutteli sitä kolmikaarisella kiemurauralla. Hän teki myös paljon ympyröitä ja asetuksia. Pikkuhiljaa Romeo alkoi liikkua paremmin. Eerika otti muutaman pohkeenväistön ja takaosakäännöksen, jotka puoliverinen suoritti upeasti.
-Onhan se ihan hieno koulussakin, kehuin hevosta.
-No joo, mutta sen eteen täytyy tehdä paljon töitä, Eerika sanoi.
Lopuksi Eerika otti laukassa muutaman laukkaväistön ja laukanvaihdon. Tarvittiin muutama yritys ennen kuin Romeo suoritti ne puhtaasti. Hieman kankeutta oli edelleen nähtävissä, mutta ori oli jo paljon parempi kuin alussa.
-Haluutko sä nyt ratsastaa? Eerika kysyi ja hidasti Romeon käyntiin.
-Joo, sanoin ja Eerika pysäytti Romeon. Sitten olikin minun vuoroni kavuta satulaan. Tunsin pienen jännityksen sisälläni. Ennen kuin huomasinkaan, olin jo ratsastamassa! Tein käynti- ja ravisiirtymiä sekä voltteja. Koska Eerika oli jo ratsastanut Romeolla, se tuntui mukavan taipuisalta. Otin pari pohkeenväistöä käynnissä ja ravissa, ja sitten otin laukkaa ihan suoralla uralla. Romeolla oli ihanan liitävät askeleet. Rennon laukkailun jälkeen ajattelin, että tässä oli varmasti Romeolle tarpeeksi ratsastusta yhdelle päivälle, joten hidastin sen loppukäynteihin.
Otin pitkät loppukäynnit, että Romeo sai varmasti jäähdytellä kunnolla. Mä olin tosi ylpeä Romeosta kun se oli ollut niin tottelevainen. Minusta tuntui, että Romeo oli juuri oikea valinta hoitsuksi!
-Teistä tulee varmasti vielä hyvä ratsukko, Eerika sanoi matkallamme talliin.
-Toivataan niin, sanoin hymyillen. Tallissa vielä hoidimme Romeon ja annoimme sille ruuat. Kävin myös hoitamassa Madden, mutta tänään en ratsastanut sillä. Ehkä ensi kerralla sitten :) Minulla alkoi olla jo kiire kotiin ja illalla olisi vielä jääkiekkotreenit, joten jouduin lähtemään tallilta.

Vastaus:

100vr
Tosi hyvä tarina ja muutenkin ihan kivan pitkä. Pääset tasolle kaksi ja saat kolmannen hoitsusi kuhan vain haluat sen!

Nimi: Marika

18.02.2018 15:42
Vielä yksi tarina :D Tää voi olla vaikka leikisti eri päivältä tai jtn

Heräsin aamulla pirteänä ja olin heti valmis lähtemään tallille. Juuri kun olin lähdössä niin pikkusiskoni Milla tuli luokseni.
-Mulla on sulle asiaa! hän sanoi tai no oikeastaan huusi.
-No mitä? sanoin huokaisten.
-Saanko mä tulla mukaan tallille? Milla kysyi.
-Okei mutta käyttäydy sitten kunnolla! sanoin napakasti.
-Joojoo mä käyttäydyn aina kiltisti, Milla sanoi ja laittoi tallikengät jalkaan. Sitten lähdettiin kohti Eerikan ratsutilaa! Pian me oltiinkin jo tallilla ja mietittiin mitä tehtäisiin ensin. Päätin esitellä Millalle hoitsuni eli Madden. Ensin haettiin se tarhasta.
-Onpa se iso! Milla ihmetteli.
-Joo onhan se, naurahdin. Talutin Madden talliin ja harjasimme sen yhdessä Millan kanssa. Oli hauskaa olla tallilla yhdessä siskon kanssa. Milla vaikutti viihtyvän tallilla hyvin. Sitten kun oltiin hoidettu Madde niin mentiin katsomaan muita hevosia.
-Voisinkohan mäkin saada hoitsun? Milla mietti.
-Sun pitää kysyä Eerikalta, vastasin.
Katsoimme hevosia ja Milla ihastui täysin Vilke-nimiseen tammaan. Juuri sopivasti Eerika tuli paikalle.
-Hei, mä oon Marikan pikkusisko Milla ja mä haluaisin hoitaa tätä hevosta! Milla sanoi reippaasti ja rapsutti Vilkettä.
-Okei, käyhän se, Eerika sanoi.
-Jes! Milla huudahti. Olin iloinen siskoni puolesta, nyt hänelläkin oli sitten hoitsu :) Milla harjasi Vilkkeen ja sitten annettiin vielä hoitsullemme ruuat. Me ei keksitty enää tekemistä tallilla, joten lähdettiin kotiin.

Vastaus:

70vr
Haluaisitko toisen hoidokin koska 1 tasolla voi olla kaksi hoidokkia?

Nimi: Marika

18.02.2018 12:42
Teen nyt toisen tarinan ku on inspiä :)

Eerika laittoi viestin, että voisin tulla tallille ratsastamaan Maddella. Mä olin käyny jo aamulla tallilla, mutta tulin sitten takaisin iltapäivällä. Kello oli suurin piirtein yksi kun saavuin taas tallille. Etsin Eerikaa aika kauan, koska häntä ei meinannut löytyä mistään. Huomasin, että hän olikin jo varustamassa Maddea.
-Ajattelin hieman auttaa niin pääset nopeammin ratsastamaan, Eerika sanoi.
-Kiva että autat, sanoin hymyillen. Eerika oli jo laittanut tammalle satulan. Mä hain suitset satulahuoneesta. Niissä oli hieno kultainen otsapanta.
-Maddella on hienot suitset, sanoin.
-Niin on! Eerika vastasi.
Madde avasi suun kiltisti. Työnsin kuolaimet suuhun ja laitoin remmit kiinni. Pian Madde oli valmis ratsastukseen!
-Mennäänkö? Eerika kysyi.
-Joo mennään vaan, sanoin. -Hei oota, mulla ei oo kypärää!
Mä kävin hakemassa kypärän ja tietenkin laitoin sen päähän. Eihän ilman kypärää voinut ratsastaa!
-No niin, sanoin ja sitten lähdettiin kentälle.
Eerika meni seisomaan kentän keskelle. Nousin Madden satulaan jakkaralta, koska Madde oli aika iso hevonen. Tietenkin ensin mentiin alkukäynnit. Pidin ohjia pitkänä, että Madde sai mennä rennosti. Menin käyntiä noin 10min. Sitten keräsin ohjat käsiin ja alettiin ravata. Tein Maddella voltteja ja se totteli hyvin.
-Vau Madde on tosi ihana! sanoin. Sitten otettiin laukkaa pitkällä sivulla. Madde nosti laukan hyvin.
-Haluutko mennä tän esteen? Eerika kysyi kun hän oli tehnyt keskelle kenttää pienen ristikon.
-Joo! huudahdin ja ohjasin Madden kohti estettä. Este oli pieni, mutta Madde teki silti ison hypyn. Pysyin kuitenkin hyvin mukana hypyssä.
-Tää on selvästi oikea estetykki, nauroin ja hidastin Madden raviin. Tamma pärski innoissaan ja halusi hypätä esteen uudelleen.
-Se on, Eerika myönsi.
Me hypättiin ristikkoa vielä pari kertaa ja sitten oli loppuravit ja -käynnit. Madde oli tosi ihana ratsu. Mä haluaisin mennä joskus sen kaa kisoihin, mutta katsotaan sitä sitten myöhemmin ;) Kun oltiin vähän aikaa ravattu ja kävelty niin mä talutin Madden talliin ja hoidettiin se yhdessä Eerikan kanssa. Oli taas ollu tosi kivaa tallilla ja huomenna varmaan tuun uudestaan!

Vastaus:

100vr
Kirjoitat tosi sujuvasti tarinoita mut voisit vaiakuvailla että miltä mikäkäkin näyttää ja lopussa voisit kertoa ainaenrmmän mitä teet esim sillee et ku oot harjannut sen nii viet sen karsna ja annat sille ruuat

Nimi: Marika

18.02.2018 10:09
Tänne piti vissiin kirjottaa hoitotarinat?

Olin saanu hoitsun Eerikan Ratsutilalta ja tänään mä menin hoitamaan sitä. Kun tulin tallille niin Madde oli tietysti tarhassa. Hain riimun ja narun ja menin tarhaan, jossa Madde oli.
-Moi Madde! Mä sanoin ja musta friisiläishevonen katsoi minua ihanilla ruskeilla nappisilmillään. Mä laitoin sille riimun ja sitten mentiin talliin. Tallissa näin Eerikan.
-Ai moi Marika, tallin omistaja sanoi.
-Moi! vastasin iloisesti. Minusta oli ihanaa olla täällä hoitajana, koska tää oli niin hieno talli.
Vein Madden karsinaan ja menin hakemaan harjoja. Satulahuone oli vähän hukassa, mutta kyllä mä pian löysin sen. Otin Madden harjat ja kävelin takaisin karsinalle.
-Voi että kun oot likainen, sanoin. Tamma oli todellakin harjaamisen tarpeessa! Aloin siis harjaamaan kunnon vedoin. Madde seisoi paikallaan eikä tehnyt mitään hölmöyksiä.
-Hieno tamma, kehuin sitä. Harjaamisessa kesti vielä aikaa, koska Madde oli sotkenut itsensä pahasti. Jaksoin harjata kärsivällisesti niin sitten Madde oli tosi puhdas ja kimaltava. Puhdistin vielä kaviot. Madde nosti kaviot hyvin ylös. Selvitin vähän harjaa ja häntää, ja sitten hoito-operaatio olikin tehty.
-Hyvä Marika, Madde näyttää tosi hienolta! Eerika kehui.
-Kiitos, sanoin ja taputin Maddea. Oli mulla hieno hoitsu!

//Sori tuli vähän lyhyt tarina kun en oikeen osaa tehä pitkiä tarinoita :/ Toivottavasti ei haittaa

Vastaus:

Joo tänne piti kirjoittaa ne!
Ei haittaa vaikka tekisi lyhyempiä tarinoita!
60vr + 50vr aloitus bonus!
Tosi hyvä tarina jatka vaa samaa malli! Ja käy kattoo toiminta kovasta lukkari etmikä tunti on milloinkin. Iha vaa kerroin et tiiät!